Escriptora a  Barcelona

Jo, Virna Esteva Pijoan, treballo de bibliotecària i gaudeixo del meu temps lliure enraonant amb les amistats i compartint-hi rialles, àpats, passeigs i pel·lícules; encara que a soles també m’agrada llegir i escriure ficció.

 

Si trobeu algun error, perdoneu-me. Habitualment escric i reescric directament els relats a la plataforma.

 

Tot va començar la matinada que vaig fer trenta-set anys. Aquell dia vaig decidir que ja no tenia edat perquè m’espantés fer el ridícul i vaig gosar escriure el meu primer microrelat. Vaig obrir un blog i vaig acabar construint una falsa biografia a Migas eVa J. (un personatge a mig camí entre la realitat i la ficció amb una marcada perspectiva de gènere) que vaig acabar autopublicant amb Universo de Letras (Grupo Planeta) l’any 2018

 

Tot i que en un primer moment, no pensava en tornar a publicar vaig continuar escrivint; em vaig apuntar a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i, també, vaig fer un taller de dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett. El resultat va ser un altre petit llibre de contes bilingüe protagonitzat per homes i il·lustrat per la Marta Bellvehí que es titula Cuentos para pasar el rato i la primera versió del guió del curtmetratge A Mor

 

I després?

A principis de 2021 va sortir a la venda el meu tercer llibre amb l’editorial Universo de Letras. Es tracta d’un llibre de contes bilingüe, il·lustrat per l’Ana de la Garza i corregit per la Marta Juanhuix, que es titula Viviendo del cuento. Llegiu-los. Són curts! 

Vaig continuar llegint, escrivint i aprenent a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i fins i tot em vaig aventurar a començar a cursar el Màster en Cinema fantàstic i ficció contemporània (UOC- Festival de Sitges). El màster no el vaig acabar, però sí que vaig aconseguir la certificació en Especialització de creació de guions i em vaig il·lusionar rodant el curtmetratge A Mor (https://www.imdb.com/title/tt16378712)  amb Eye Slice Pictures i el seu fabulós equip. 

 

I ara?

L’equip de YAQ s’encarrega de la distribució de A Mor a Festivals de curts, tant a nivell nacional com internacional. Podeu veure a quins festivals ha estat seleccionat en la pàgina web següent: https://www.yaqdistribucion.com/cortos/a_mor.php.

 

A més, acabo de publicar la novel·la de suspens “La Desaparició de la Júlia” després quatre anys d’iniciar l’itinerari de novel·la a l’Escola d’Escriptura i l’editorial Universo de Letras (on l’he autopublicat) li ha atorgat el “Sello Maestría”. Mira el
booktrailer a: https://www.youtube.com/watch?v=VTdwWWFdORw.

 

Resumint, ara per ara, continuo fent allò que m’agrada i compartint el poc temps lliure que em queda amb aquells qui vull a la meva vida. El meu futur, com el de tots, és del tot impredictible, així que em quedo amb el present. 

Moltes gràcies a aquelles persones que m’animen a continuar somiant. Un petonàs.